Lilypie Expecting a baby Ticker

söndag, februari 25, 2007

 

Väskan är packad

I helgen packade jag BB-väskan. Eftersom de flesta förstagångsföderskor verkar vanka omkring hemma som osaliga andar med oregelbundna värkar under minst en dag innan de får fara in på BB, så kan det ju tyckas lite överarbetat att packa väskan i förväg, men jag tycker det känns rätt bra att ha den redo.

Följande har jag packat ner.

CD-skivor
På förlossningsavdelningen finns en CD-spelare. När vi var där på visning berättade sköterskan att den var fastkedjad. Jag känner min sambo rätt väl och blev väldigt förvånad över att han höll inne med den annars så självklara frågan: "Och är det vanligt annars att kvinnor försvinner under förlossningen med musikanläggningen?"

Jag har packat ner Tom Waits, Ulf Lundell, Lars Winnerbäck, Beautiful South och Jonathan Butler. Jag vill bara ha väldigt gamla, goda vänner med mig i förlossningsalen.

Tidsfördriv
Som tidsfördriv på BB blir det en ny och en gammal deckare - en ny Camilla Läckberg och en gammal Bo Baldersson. Dessutom ska såklart sambons GameBoy med. Fast han får inte spela för mycket!

Bäbisgrejor
Minitullen har fått några ombyten kläder nedpackade, och bland annat en sparkdräkt som i blårandig frotté fullkomligt skriker sjuttiotal. Det är nämligen så att sambon bestämt att Minitullen ska åka hem i samma kläder som han själv åkte hem i för 33 år sedan.

Kläder
Även vi vuxna ska packa ner kläder, både för hemresa och själva BB-vistelsen. Eftersom jag kommer från en skofamilj är det största problemet att bestämma sig för om det lämpar sig bäst med Crocs eller Ecco Receptor-sandaler när man är nyförlöst.

Hygienartiklar
Necessären är fullproppad med hårsnoddar, hudsmörj, tvål, schampoo, borste, Lypsyl, tandborste, tandkräm, amningsskydd med mera.

Det viktigaste är dock inte alls nedpackat än. Dit räknas saker som patientkort, journal, pengar, ID-kort, mobil, nycklar, bilbarnstol och matlådor.

Det sistnämnda är nog extremt viktigt, för papporna får nämligen ingen mat på BB och jag har svårt att tänka mig att sambon skulle kunna vara på sitt allra bästa stöttande humör efter något dygn på förlossningen utan mat i magen!

Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?