Lilypie Expecting a baby Ticker

lördag, februari 24, 2007

 

Rastlös flodhäst?

"De sista veckorna kommer du förmodligen att känna dig som en ganska rastlös flodhäst. " skrev BabyCenter i förra veckans nyhetsbrev.

Om vi börjar med rastlösheten, så kommer den sig av att hjärnan inte riktigt accepterat att kroppen är större, foglösare och tröttare och man blir lätt lite irriterad på sig själv. Hjärnan tycker det är en bra idé att städa förrådet, men kroppen säger ifrån rätt snart och man blir sedan sittande i soffan framför någon VM-tävling istället. Hjärnan tycker det vore trevligt med en shoppingpromenad nere på stan och kroppen säger efteråt att det måste kompenseras med minst två timmars bokläsande i sängläge. Man känner sig som en snabbt växande tonåring som sitter rastlös hemma i köket och tycker att livet är såååå tråkigt. Men om någon föreslår att man ska göra något kul, så blir svaret alltid: Nä, jag orkar inte.

Det är förstås lätt att tro att man känner sig som en flodhäst enbart för att man bär på så mycket extravikt, men det är inte hela sanningen. Det värsta är nog istället magmusklerna, som inte bör överbelastas medan de sitter bortflyttade från sin ordinarie position. Man måste alltså hela tiden putta runt överkroppen genom att stödja sig på armarna, och det kan bli lite skakigt och otympligt ibland. Vidare så är balansen lite off, vilket också bidrar till att man känner sig klumpig. Man glömmer också bort ibland att magen putar ut och buttar till hyllor och folk i fikarummet med Minitullen om man inte tänker sig för.

Men det är inte så farligt egentligen. Man måste bara påminna sig själv om att ta det lugnt och röra sig behärskat. Då är man inte en rastlös flodhäst, utan enbart en stolt kvinna som värdigt skrider fram genom sista veckorna på sin gravididitet.

Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?