Lilypie Expecting a baby Ticker

fredag, september 29, 2006

 

Porslinsfigur

Internet är jättebra för gravida människor som undrar om just deras konstiga graviditetssymptom är normala och/eller ofarliga. För vanligtvis kommer en massa människor till undsättning och lugnar dessa människor med berättelser hur de minsann också hade en stortå som ständigt pirrade eller inte heller kunde äta något annat än Piggelinglassar och meloner under de första tre månaderna och hur allting avlöpte väl ändå.

Men det funkar tyvärr åt andra hållet också. I den ständiga kampen hos blivande mödrar att göra det som är rätt och riktigt för sitt ofödda barn, så ger Internet oss en hel del att fundera på. Det tycks ju nämligen alltid finnas en barnmorska någonstans som påstår att gravida bör undvika ditten eller datten.

Vi bör t ex inte cykla för vid en olycka är det tekniskt möjligt att slå sig så hårt i magen med styret att barnet skadas, och dammsugning belastar de sneda magmusklerna onödigt mycket och på ett felaktigt sätt och så vidare.

Det är svårt att acceptera övergången från att vara en robust, frisk människa till en som inte bör städa och cykla, så jag kommer nog sluta läsa om vardagliga saker som man inte bör göra och istället känna efter själv vad som känns rätt och riktigt allt eftersom jag växer.

Jag har dessutom en gång fått ett styre i magen och vet därmed rätt väl hur man ska undvika det i fortsättningen. Man ska inte vara en lågstadieelev på en för stor cykel på väg utför en av backarna i Söderhamns östra stadsdel och halvvägs komma på att man nog egentligen inte vågar åka utför dem. Ännu bättre är det också om man då i det läget bromsar istället för att hoppa av cykeln i farten och låta styret åka in i mellangärdet!

Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?